In de machine wasbare schoenen: Elke stijl met het pictogram "Wasbaar in de machine" op de pagina met product details kan veilig in de machine worden gewassen met een fijn en koud wasprogramma in een zo'n laag mogelijk toerental. We raden aan ze in een kussensloop of waszak te doen alvorens ze in de machine te wassen. Was de schoenen één voor één om verkleuring te voorkomen. Doe de schoenen niet in de droger. Bij schoenen met een Skechers binnenzool met Memory Foam™ laat je de schoenen en binnenzolen 10 tot 12 uur aan de lucht drogen om ervoor te zorgen dat de binnenzolen volledig droog zijn. Breng een beschermlaag aan, zoals de Skechers Waterafstotende spray, om de schoenen te beschermen tegen water en vlekken.

Foamies: Was de schoenen in de machine of met de hand volgens de instructies op de productpagina. Als je ze met de hand wast, gebruik dan koud water en laat ze aan de lucht in de schaduw drogen. Doe ze niet in de droger en leg ze niet in de zon.

Niet in de machine wasbare schoenen: Om de kwaliteit van onze schoenen te behouden, raden we af om ze in de machine te wassen. Wij raden de volgende stappen aan voor elke kleine schoonmaakbeurt van onze schoenen:

1. Verwijder overtollig vuil van de bovenkant en buitenzool met een kleine borstel of handdoek.

2. Maak een zeepmengsel door warm water met een klein beetje (een paar druppels) wasmiddel te combineren.

3. Doop de borstel of doek in het zeepmengsel. Veeg het schoon te maken deel schoon. Breng een kleine hoeveelheid schoon, warm water aan met de borstel of doek en borstel/veeg de overtollige zeep eraf.

4. Laat de schoenen aan de lucht drogen.

Leren schoenen: Breng een beschermlaag aan, zoals de Skechers Water Proofer Spray, om de schoenen te beschermen tegen water en vlekken voordat je ze met regenachtig weer draagt. Gebruik een reinigingslotion of -spray voor leer, zoals de Skechers Athletic Cleanser, om ze schoon te maken. Breng regelmatig een lotion voor leer of olie aan om het leer soepel te houden. Leren schoenen mogen niet in de wasmachine.

Suède of Nubuck schoenen: Borstel droge suède/nubuck schoenen met een zachte borstel of droge rubberen spons om eventueel klevend vuil te verwijderen. Regelmatig gebruik van een zachte borstel houdt het suède vrij van stof. Hardnekkige vlekken moeten worden verwijderd met een commerciële vlekkenverwijderaar die geschikt is voor suède. Doe ze NIET in de wasmachine of droger. Dompel ze NIET onder in water. Breng een beschermlaag aan, zoals de Skechers Water Proofer Spray, om de schoenen te beschermen tegen water en vlekken voordat je ze met regenachtig weer draagt. Gebruik een reinigingsproduct voor suède/nubuck om de schoenen te reinigen. Borstel ze met een suèdeborstel voor de beste resultaten.

Lichtgevende schoenen: We raden af om lichtgevende schoenen in de wasmachine te wassen, omdat dit de lichtjes kan beschadigen. Maak ze schoon met milde zeep, warm water en een zachte doek.

Schoenen fris houden: Breng een ontgeurende spray aan, zoals de Skechers Odor Eliminator Spray om de schoenen fris en geurvrij te houden.